logo - TBI Klimaattrein
SLUIT

Programma Fast Forward Festival

Wil je hier bij zijn? Meld jezelf aan!

Aanmelden festival

1. Gastheer en facilitator Lucas de Man

Ook zo geïnspireerd door de VPRO-tegenlicht uitzending met kunstenaar-ondernemer Lucas de Man, over de nieuwe symbiose tussen mens-techniek-natuur? Ontmoet Lucas dan live, op ons fast forward festival.

Lucas neemt iedereen via open space mee in een supersneltrein naar nieuwe contacten en ideeën voor jouw onderneming of project! Spektakel en resultaat gegarandeerd.

2. ECOprint manifest (voor Wopke)

Wopke Hoekstra gaat (waarschijnlijk) ons toekomstige klimaat vertegenwoordigen in Brussel. Hij heeft onze steun, tips en creativiteit natuurlijk wél nodig! Samen creëren we op 11 oktober een manifest. Dit doen we door een ecologische handtekening te maken met kunstenaar Maidie van den Bos. Dus? Iets te melden aan Wopke? Maak dan je punt op ons festival!

Wat moet er nu heel snel komen? Versnelde procedures voor het goedkeuren van nieuwe bouwmaterialen? Een campagne tegen klimaat-cynisme bij grote bedrijven? Een CO2 toeslag voor bouwers? Via open space bepalen we de top-3 ideeën die helpen om fast-forward te gaan.

3. Festival vibes

Zoals elk goed station betaamt, kun je ook bij ‘Halte Clémentine’ op 11 oktober even lekker bijtanken. We bieden super lekker eten van circulaire chef-kok Pepijn Schmeink en passende live (klimaat)muziek uit the green machine van Florian Wolff. Verder staat een station natuurlijk voor medereizigers en wissels. Er zal dus ook voldoende gelegenheid zijn om contacten, kennis en ervaring uit te wisselen via het CO2 Communityboard.

Neem je project of vraagstuk dus mee en breng het in. Stel je vraag: met wie wil je in contact komen en waarom, wat zoek je nog om jouw project of onderneming in de fast forward modus te krijgen? Met wie zou je wel eens om de tafel willen? Wat zoek je voor kennis of hulp? En vertel wat je te delen hebt voor anderen. Durf te delen.

4. Bouwpioniers onder elkaar

Ons festival is van en voor bouwpioniers. Maar wat kunnen we zonder elkaar? Een boom maakt nog geen bos en kruisbestuiving is cruciaal. Daarom is er tijdens het hele programma voldoende gelegenheid om onderwerpen of vraagstukken in te brengen. Ook is er ruimte om een prototype of demo te laten zien. Hiervoor zijn ook diverse marktkraampjes aanwezig. Breng dus wat mee om te laten zien!

Naast het fysieke marktplein met kraampjes kan je inhoudelijk ook zaken inbrengen in de open space en de interactieve kennismaking.

Wie kan je verwachten?

  • Ondernemende nieuwe bouwpioniers zoals: BlueBlocks, Fairm, StoneCycling, Buurman, Klimaatgesprekken, Brokkenmakers, Circq, etc.
  • Bianca Seekles, Tobias Verhoeven en diverse andere TBI directieleden en natuurlijk ook de TBI klimaatambassadeurs.