logo - TBI Klimaattrein
SLUIT

Ontdek de tracks

Let’s go |  Niet iedereen is een wereldverbeteraar van het type Greta Thunberg of Jan Rotmans. Dat hoeft ook niet. Onze Klimaattrein rijdt op zes tracks tegelijk. Kies je eigen track en kom mee.

We geven enthousiaste bouwpioniers en slimme omdenkers graag een (financieel) duwtje in de rug. We zoeken vooral naar vernieuwende initiatieven die een link hebben met de gebouwde omgeving; hoe directer hoe beter. Er zijn zes verschillende tracks voor zes verschillende type initiatieven. Let op: per track gelden wel verschillende spelregels waar het gaat om doen van aanvragen vanuit het fonds. Kijk hiervoor ook even bij de FAQ’s. Verder kan je jouw initiatief natuurlijk ook gewoon aanmelden voor de community. Graag zelfs! Kruisbestuiving is cruciaal.

De TBI Tonnenkanonnen

Hoe kunnen we in techniek, bouw en infra met tonnen en tonnen tegelijk de CO2 reduceren? We zijn hier op zoek naar initiatieven van onze TBI-ondernemingen en/of hun (commerciële) partners met een grote potentiële impact. Dus, ben je binnen of voor TBI bezig met zo’n superproject? Dan is dit jouw track.

TBI’s grote en kleine veranderaars

Kleine ideeën en initiatieven zijn super belangrijk voor het grotere bewustzijn dat we nodig hebben: het moet en kan écht anders. In deze track gaat het om kleine, slimme, positieve en aaibare initiatieven van TBI-collega’s en/of -partners die helpen om het positieve verandergevoel bij alle andere TBI-ers, partners en leveranciers aan te wakkeren. Inspireer jezelf en je medereizigers en doe mee.

Start-ups, scale-ups en one-offs

Er is een nieuwe generatie denkers en doeners bezig om de gebouwde omgeving te veranderen. Van nieuwe vormen van energie-opslag tot en met recyclebare zonnepanelen, het terugwinnen van bruikbare materialen en nieuwe as-a-service diensten voor deelmobiliteit. Ben je als bouwpionier bezig met een impactgedreven (pilot) project of groei van je onderneming? Dan is dit je track.

Studenten en onderzoekers

Samen leren we sneller. Ben je net gestart of al een tijdje bezig met praktisch of wetenschappelijk project? Werk je aan een uitdagend pilot project met een grote potentiële CO2 impact? Je kan als zelfstandig student, projectteam of als onderwijsinstelling een aanvraag doen.

Lokale initiatieven en NGO’s

De meeste praktische ideeën worden natuurlijk niet in de directiekamers of in Den Haag, maar door gewone burgers verzonnen. Burgercoöperaties, kunstenaars collectieven of lokale verenigingen. Deze zijn een bron van kennis en inspiratie voor grotere netwerken en organisaties, ook voor TBI. Zeer welkom dus in deze track.

Nieuwe economie- en andere wereld-ideeën

Staat jouw track er voor jouw gevoel niet bij maar werk je wel aan een geweldig initiatief voor een CO2-vrije leefomgeving? Dan heten we je graag van harte welkom op dit ‘wild-card’ spoor. We bieden je geen ‘formulier’ maar horen graag meer van je via een e-mail. Stuur ons een berichtje met je idee naar klimaattrein@tbi.nl. Alvast bedankt!