logo - TBI Klimaattrein
SLUIT

Studenten en onderzoekers

Toekomstbestendige aandrijving voor schepen

Marpower Modular Propulsion Platform (MMP) maakt de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen voor scheepvaart mogelijk. MMP geeft de scheepseigenaar een toekomstbestendige CO2 verlagende oplossing.

De flexibele configuratie en het modulaire ontwerp van MMP vult het gat in de energietransitie om de zero-emission roadmap naar groene scheepvaart te realiseren. Het geeft reders een flexibel zonder hoge kosten aanpasbaar voortstuwingsconcept dat klaar is voor alle elektrische mogelijkheden en toekomstige nieuwe koolstofvrije brandstoffen. 

Het platform is zeer compact en modulair van ontwerp. Het geeft de scheepsarchitect meer mogelijkheden en flexibiliteit om een efficiënte romp te ontwikkelen rekening houdend met het doel van het schip en zijn operationele profiel.  

Het geeft flexibiliteit bij de inrichting van de machinekamer, heeft een hybride of een volledig elektrische voortstuwingslijn en creëert meer ruimte voor een efficiënte inrichting van de laadruimte. 

Marpowers MPP heeft een AC of DC platform en is geschikt voor alle duurzame stroombronnen en combinatie van opwekkers zoals: batterij technologieën, supercaps, warmte terugwinsystemen, oplossingen voor windassistentie, dual-fuel generatoren, vast of variabel toerental, en brandstofceltechnologie – methanol, waterstof.

Het slimme en gebruiksvriendelijk energiebeheersysteem van Marpower regelt de energiedynamiek van alle opwekkers en bronnen rekening houdend met de kenmerken op een efficiënte manier.