logo - TBI Klimaattrein
SLUIT

Lokale initiatieven en NGO’s

Buurman maakt nieuw van oud

Nog veel te veel materialen, vooral uit de bouw en industrie, gaan rechtstreeks naar de afvalverbranding. Kwalitatief goede materialen die het verdienen om te worden hergebruikt.

In plaats van het storten, verbranden of laagwaardig recyclen van restmaterialen geeft Buurman materialen een nieuw leven via winkels en werkplaatsen. Ze zijn inmiddels al te vinden in drie steden: Rotterdam, Utrecht en Antwerpen.

In de winkels van Buurman zijn allerlei tweedehands bouwmaterialen te koop. Standaard houten balken en plaatmateriaal voor ieder timmerproject, maar ook unieke decorstukken of oude ramen en deuren. Het zijn de restmaterialen van o.a. bouwplaatsen en kunstinstellingen. Stuk voor stuk materialen met een verhaal.

De werkplaatsen zijn toegankelijk voor zowel groepen als individuen. Je kunt er een werkbank huren voor je eigen klusproject maar ook een cursus of workshop volgen om (meer) te leren over houtbewerking. De werkplaatsen zijn ook beschikbaar voor teamuitjes en andere groepsactiviteiten.

Meer leren?

De plug&play Biomeiler komt eraan!

Lees meer
Biomassa CO2 reductie Compost duurzaamheid Recycling